Udruženje novinara Eko vest dodelilo godišnja priznanja

Ovogodišnje nagrade Udruženja novinara Eko vest dobili urednica i voditeljka emisije o ekologiji "Pod staklenim zvonom" Dragana Ratković, predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa Ratko Đurđevac i Viera Turčan iz Udruženja ekologa EKOS iz Gložana.

16. Dec 2016

Reading Time: < 1 minute

Udruženje novinara Eko vest je u saradnji s ekološkim magazinom EKOlist dodelilo godišnje priznanje Dragani Ratković, urednici i voditeljki emisije o ekologiji “Pod staklenim zvonom” na Radiju Novi Sad, koja je tako ponela titulu “najekonovinara”.

“Dragana već 17 godina istrajava da tačno i pravovremeno informiše o ekološkim aktuelnostima ali i da edukuje svoje slušaoce. Nesebično je doprinela podizanju ekološke svesti Vojvođana da se bore za ostvarivanje prava na zdraviju i čistiju životnu sredinu. Njena autorska emisija ugostila je na stotine ljudi koji su preneli javnosti korisne informacije o životnoj sredini i načinima kako da se popravi aktuelno stanje”, navodi se u obrazloženju uručilaca nagrade.

Ova nagrada se dodaljuje ekološkom novinaru koji je svojim radom pravovremeno i istinito informisao javnost o životnoj sredini i ekologiji, kao i predstavnicima ekoloških organizacija koji su dali doprinos unapređenju i zaštiti životne sredine i podizanju ekološke svesti.

Priznanje za građansku hrabrost i doslednost u zaštiti životne sredine dodeljeno je predsedniku Ekološkog pokreta Vrbasa Ratku Đurđevcu, dok je za građansku posvećenost i doslednost u zaštiti životne sredine priznanje dodeljeno Vieri Turčan iz Gložana, koja je, između ostalog, zaslužna za osnivanje Udruženja ekologa – EKOS.

Udruženje novinara Eko vest, koje okuplja novinare koji prate zaštitu životne sredine i ekologiju, obeležilo je ujedno i deset godina rada. Tim povodom su uručene i zahvalnice institucijama koje su prethodnih godina podržavale rad i stručno pomagale u realizaciji mnogih projekta ovog udruženja.

Print Friendly, PDF & Email