Novi Upravni odbor “Lokal presa”

Izabrano je novo rukovodstovo koje će organizaciju predvoditi naredne dve godine.

06. Dec 2016

Reading Time: < 1 minute

Zorica Višnjić, glavna urednica „Lozničkih novosti“, nova je predsednica Upravnog odbora PU „Lokal pres“. Na godišnjoj skupštini udruženja, koja je održana u periodu od 1. do 3. decembra u Hotelu „Čigota“ na Zlatiboru, izabrano je novo rukovodstovo, koje će organizaciju predvoditi naredne dve godine.

Za pet mesta u Upravnom odboru redakcije su nominovale 12 kandidata i kandidatkinja. Pored predsednice, tajnim glasanjem, za članove Upravnog odbora izabrani su – Dragan Đorđević, direktor „Sremskih novina“, Dejan Crnomarković, direktor i urednik „Nezavisnih narodnih novina Palanačkih“, Stojan Marković, direktor „Ozon medie“ iz Čačka i Mileva Malešić, direktorka Televizije Forum iz Prijepolja.

Tematski, skupština je bila posvećena implemantaciji Zakona o informisanju i medijima na lokalu. Na okruglom stolu pod nazivom ’’ Šta smo očekivali a šta dobili od Zakona o javnom informisanju i medijima’’ razgovaralo se o efektima primene projektnog finansiranja na lokalne medije.

Za članstvo su u okviru skupštine bila organizovana i tri treninga – ”Pisanje projekata za sufinansiranje medijskih sadržaja”, ”Krizni menadžment” i ”Evaluacija projekata”.

Skupštinu je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta i održivosti lokalnih medija u Srbiji“ podržala organizacja NED (National Endowment for Democracy). U pitanju je privatna, neprofitna fondacija posvecćena rastu i jačanju demokratskih institucija širom sveta. Svake godine, uz finansijsku podršku američkog Kongresa, NED podržava više od 1.000 projekata nevladinih grupa iz inostranstva, koje se bore za demokratske ciljeve u više od 90 zemalja.

Održavanje radionice „Krizni menadžment“ podržano je od strane Ministarstva kulture i informisanja, u okviru projekta ”Jačanje kapaciteta i unapređenje profesionalnih standarda lokalnih medija”.

Print Friendly, PDF & Email