NUNS i NDNV: Lokalni tajkun iz Kule pretio novinaru Blica

Nikola Džomba je danas nazvao Stanića, nezadovoljan tekstom koji je objavljen u današnjem "Blicu" pod nazivom "U opštini Kula tajkun deli državnu zemlju", i uputio mu čitav niz pretnji i uvreda.

04. Oct 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuju pretnje i uvrede koje je novinaru “Blica” Milošu Staniću uputio lokalni tajkun iz Kule Nikola Džomba i zahtevaju od nadležnih organa hitnu reakciju u cilju zaštite našeg kolege i sankcionisanja počinioca.

Nikola Džomba je danas nazvao Stanića, nezadovoljan tekstom koji je objavljen u današnjem “Blicu” pod nazivom “U opštini Kula tajkun deli državnu zemlju“, i uputio mu čitav niz pretnji i uvreda.

NUNS i NDNV ističu da se pretnje moraju tretirati s posebno ozbiljnošću s obzirom na to da ih je uputio čovek sa veoma lošom reputacijom, koji je “strah i trepet” za građane Kule i ovog dela Vojvodine, a svojevremeno je i hapšen tokom akcije “Sablja”. Džomba se spominje i kao ključni centar moći u Kuli i blizak je Srpskoj naprednoj stranci.

NUNS i NDNV izražavaju zabrinutost što su pretnje novinarima postale takoreći svakodnevica i zahtevaju od državnih organa, pre svega Ministarstva kulture i informisanja, da se jasno odrede prema ovoj činjenici. Upozoravamo da je, takođe, postalo uobičajeno da napadi na novinare ostaju bez bilo kakvih sankcija, čime se šalje veoma opasna poruka da je sezona lova na novinare – otvorena!

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Beograd-Novi Sad, 4. oktobar 2016.

Print Friendly, PDF & Email