Novi skandal na RTV-u: V.d. direktorka programa zaposlila kćerku

Radno angažovanje kćerke vršiteljke dužnosti direktora programa Slavice Subotić Braun je najnoviji u nizu skandala na RTV-u. Naime, njena ćerka Korana od oktobra meseca zaposlena je u redakciji filmskog i serijskog programa RTV.

29. Oct 2016

Reading Time: 2 minutes

rtvSkandali na Radio-televiziji Vojvodina ne smiruju se od kada je u maju mesecu smenjena većina urednika u informativnoj redakciji Prvog programa televizije, a najnoviji u nizu je radno angažovanje kćerke vršiteljke dužnosti direktora programa Slavice Subotić Braun. Naime, njena ćerka Korana od oktobra meseca zaposlena je u redakciji filmskog i serijskog programa RTV.

Kako saznaje Autonomija u dobro obaveštenim krugovima unutar RTV-a, Korana Braun radi na administrativnim poslovima i angažovana je preko autorskog ugovora, s obzirom na to da na RTV-u i dalje važi moratorijum na nova zapošljavanja. Naš izvor sa televizije koji je želeo da ostane anoniman rekao je da se Korana Braun samo jednog dana pojavila na poslu i predstavila se budućim kolegama, bez da je iko od njih prethodno znao da će biti radno angažovana.

Korana Braun nedavno je završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Po završetku studija fotografije upisala je master dizajna enterijera. Osim zanimanja za dizajn enterijera, za sebe kaže da će se u budućnosti možda oprobati i u nečem trećem. Kako sada stvari stoje, to treće, bar za početak, biće administrativni poslovi u filmskom programu RTV-a.

Zanimljivo je da u pomenutoj redakciji radi i kćerka Dine Vranešević, bivše generalne direktorke RTV. Sve ovo ne treba da čudi, jer je na RTV-u rasprostranjena pojava da se zapošljavaju čitave generacije pojedinih porodica. Mnogo je primera i bračnih parova koji su se kao takvi zaposlili u RTV-u ili ih je ostvarena ljubav unutar kolektiva odvela pred matičara.

Naprosto, na RTV-u je „normalna stvar“ da medijski radnici jednog dana zaposle svoje dete u kolektivu, bez obzira na to da li na tržištu rada u tom trenutku ima sposobnijih i boljih. U poslednje vreme zabeleženo je nekoliko slučajeva zapošljavanja poput kćerke Slavice Subotić Braun, dok se istovremeno nekim dugogodišnjim saradnicima RTV zahvalio na saradnji.

U prilog tome ide i izjava šefa centralnog deska Budimira Markovića koji je pojedinim saradnicima otvoreno rekao da prvo na televiziji moraju da se zaposle deca bivših i sadašnjih radnika, pa će tek onda biti mesta i za druge!

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email