NDNV: Promovisanje kiča, kriminala i ratnih zlodela na Javnom servisu Vojvodine

Najnoviji skandal je emisija "Tabloid" posvećena pevačici Svetlani Ražnatović koja je jedan od najsnažnijih simbola propasti ovog društva i čija je popularnost iznikla na ratnoj propagandi i kriminalu.

20. Oct 2016

Reading Time: < 1 minute

rtvUmesto da radi u skladu sa javnim interesom i Zakonom o javnim medijskim servisima, Radio-televizija Vojvodine nastavlja da ponižava građane, pretvorivši se u propagandno sredstvo jedne političke stranke i promovišući kič, ratna zlodela, kriminal, nacionalizam i kulturni model uspostavljen devedesetih godina prošloga stoleća.

Najnoviji skandal je emisija “Tabloid” posvećena pevačici Svetlani Ražnatović koja je jedan od najsnažnijih simbola propasti ovog društva i čija je popularnost iznikla na ratnoj propagandi i kriminalu.

Ražnatović je i pravosnažno osuđena za ozbiljno krivično delo, a nerasvetljena je ostala njena uloga u ratnim, zločinačkim pohodima paravojnih formacija supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Podsećamo da je “srpka majka” hapšena i u istrazi povodom ubistva premijera Đinđića, a u njenoj kući je tada pronađen pravi arsenal raznog naoružanja; imala je i bliske kontakte sa Zemunskim klanom pre i posle atentata na premijera.

Jezivo je i to što u emisiji pesme Svetlane Ražnatović izvodi jedna od urednica Vojvođanskog dnevnika Mirela Mitrić, što dodatno svedoči koliko nisko je ovaj javni servis pao posle političkog nasilja, odnosno političkih smena izvršenih u prvoj polovini ove godine u ovoj medijskoj kući.

Prema Zakonu o javnim medijskim servisima, javni servisi bi trebalo da se bave “ostvarivanjem ljudskih prava i sloboda, razmenom ideja i mišljenja, negovanjem vrednosti demokratskog društva, unapređivanjem političke, polne, međunacionalne i verske tolerancije i razumevanja”, dakle potpuno suprotno od onoga što danas radi RTV.

Novi Sad, 20. oktobar 2016.

Print Friendly, PDF & Email