NUNS i NDNV: Izložba “Necenzurisane laži” – vrhunac cinizma

NUNS i NDNV smatraju da izložba "Necenzurisane laži" predstavlja vrhunac cinizma Srpske napredne stranke, odnosno predstavnika vlasti, ali i dodatni pritisak na ionako krhku slobodu izražavanja u zemlji.

19. Jul 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da izložba “Necenzurisane laži” predstavlja vrhunac cinizma Srpske napredne stranke, odnosno predstavnika vlasti, ali i dodatni pritisak na ionako krhku slobodu izražavanja u zemlji.

Ova izložba je i dokaz da vlast ne razume da je osnovna uloga medija da bude kontrolor vlasti i zaštitnik javnog interesa, a ne sredstvo za propagandu i reklamiranje političara.

izlozba_necenzurisane_laziZapravo, ovom izložbom SNS javno obznanjuje svoj katalog “neprijatelja”, kojima on smatra sve one koji se usude da se kritički izraze prema Aleksandru Vučiću i njegovoj autoritarnoj vlasti. SNS se time nadovezuje na kampanju medija bliskih vlasti koji skoro svakodnevno pozivaju na linč urednika i novinara koji nisu politički podobni.

Proizvod ove medijske kampanje su mnogobrojni napadi i pretnje kojima su izložene naše kolege; ti napadi i pretnje su po pravilu prijavljivani nadležnim organima, ali nažalost bez ikakvog efekta.

Beograd- Novi Sad 19.07.2016.

Print Friendly, PDF & Email