Novinar i odbornik MP Peter Kokai otpušten iz lista Mađar so

“Funkcija odbornika nije nikakvo stalno zaposlenje i ja ne vidim da se to ne uklapa”, kazao je Kokai.

01. Jul 2016

Reading Time: < 1 minute

magyarszoNovinar Mađar so-a Peter Kokai koji je ujedno i odbornik civilne organizacije Mađarski pokret (MP) u Senti izjavio je danas u Subotici da je otpušten iz Mađar so zbog “obavljanja privatnih poslova”.

“Razlog je jer sam prisustvovao na jednoj pres konferenciji u Budimpešti 12. maja, a da pre toga nisam zatražio odobrenje da odsustvujem sa radnog mesta”, rekao je Kokai agenciji Beta.

Kokai je u obrazloženju za Mađar so naveo da je u maju već stupio na funkciju odbornika MP i da nije reč o privatnim poslovima.

“Ja sam 12. maja već stupio na funkciju odbornika MP u Senti i to nikako ne dolazi u obzir da sam ja obavljao private poslove već sam bio na javnoj funkciji tamo, a sa druge strane sam obavio jedan intervju i marketinške poslove vezane za Mađar so što mi je i u opisu radnog mesta”, kazao je Kokai.

Na pitanje da li po njegovom mišljenju novinar istovremeno može biti na fukciji odbornika, Kokai je rekao da Mađarski pokret nije politička, nego civilna organizacija koja je učestvovala na izborima.

“Funkcija odbornika nije nikakvo stalno zaposlenje i ja ne vidim da se to ne uklapa”, kazao je Kokai.

(NDNV)

Print Friendly, PDF & Email