NDNV: Pretnje novinaru Nocturne magazina Borisu Džiniću

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su novinaru Nocturne magazina Borisu Džiniću na Exit festivalu uputili predstavnici organizacije "Serbian Hellbangers".

12. Jul 2016

Reading Time: < 1 minute

ndnv_logo_fbNezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su novinaru Nocturne magazina Borisu Džiniću na Exit festivalu uputili predstavnici organizacije “Serbian Hellbangers”.

Nezadovoljni Džinićevim izveštavanjem sa koncerta koji su organizovali početkom aprila u Novom Sadu, predstavnici “Serbian Hellbangersa”, koji u organizovanju koncerata sarađuju sa “MH Concertsom”, prišli su mu u ponedeljak oko 3 sata ujutro na Petrovaradinskoj tvrđavi, okružili ga, zastrašivali, ponižavali i pretili fizičkim nasiljem.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatra da i ovaj incident pokazuje da je nasilje u našem društvu postalo uobičajen način komunikacije, a da se pretnje, pa čak i fizičko nasilje nad novinarima smatraju legitimnim ukoliko neko nije zadovoljan njihovim izveštavanjem.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine će ovaj slučaj prijaviti nadležnim organima, od kojih očekuje hitro reagovanje u skladu sa najavama države da će joj novinarska bezbednost biti u posebnom fokusu u narednom periodu, a to je i jedna od ključnih obaveza Srbije na njenom evropskom putu.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

12. juli 2016.

Print Friendly, PDF & Email