NDNV: Petoro potpisnika protestnog saopštenja ostalo bez posla na RTV-u

S obzirom na činjenicu da niko od drugih zaposlenih u informativnom programu nije ostao bez zaposlenja osim potpisnika saopštenja, NDNV smatra da je njihova javna podrška smenjenim i ponižavanim kolegama - razlog prestanka saradnje.

01. Jul 2016

Reading Time: < 1 minute

ndnv_logo_fbNezavisno društvo novinara Vojvodine obaveštava javnost da je petoro naših kolega koji su potpisali saopštenje protiv političkih smena na RTV-u ostalo bez posla na ovom javnom medijskom servisu.

Oni su bili angažovani u informativnom programu TV Vojvodine vremenski ograničenim ugovorima koji su istekli 30. juna, a novi ugovori im nisu ponuđeni.

S obzirom na činjenicu da niko od drugih zaposlenih u informativnom programu nije ostao bez zaposlenja osim potpisnika saopštenja, NDNV smatra da je njihova javna podrška smenjenim i ponižavanim kolegama – razlog prestanka saradnje.

Neki od njih su bili angažovani u emisiji “Radar”, a njihova smena jasno govori da se ova emisija neće više emitovati na RTV-u, odnosno da njeno ukidanje nema nikakve veze sa “letnjom šemom” već isključivo sa političkom cenzurom.

Bez zaposlenja su ostali Jelena Babić, Dejan Bajić, Nevena Bogdanović, Milica Kuzmanov i Maja Živanović.

1. juli 2016.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email