NUNS, NDNV, AOM: Vučelić poziva na linč Stevana Dojčinovića

NUNS, NDNV i AOM smatraju veoma opasnom izjavu Milorada Vučelića, glavnog i odgovornog urednika nedeljnika "Pečat", koji je Stevana Dojčinovića, urednika portala KRIK, nazvao "stranim okupatorskim plaćenikom" čiji je zadatak da na Balkanu izazove rat.

06. Jun 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Asocijacija onlajn medija (AOM) smatraju veoma opasnom izjavu Milorada Vučelića, glavnog i odgovornog urednika nedeljnika “Pečat”, koji je Stevana Dojčinovića, urednika portala KRIK, nazvao “stranim okupatorskim plaćenikom” čiji je zadatak da na Balkanu izazove rat.

Ovakav rečnik prevazilazi ne samo granice novinarske etike, već je direktan poziv na linč Dojčinovića. Još je sramotnije što ovakvo otvoreno targetiranje Stevana Dojčinovića dolazi od osobe koja je obeležila najgori period u srpskom novinarstvu, zapamćen po ratnohuškačkim tekstovima, masovnom otpuštanju nepodobnih novinara i ubistvu Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

NUNS poziva nadležne organe, pre svega tužilaštvo, da preduzme zakonom previđene mere i zaštite Stevana Dojčinovića, jer je ovakvim izjavama direktno ugrožena njegova fizička bezbednost.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)
Asocijacija onlajn medija (AOM)

Beograd – Novi Sad, 6. jun 2106.

Print Friendly, PDF & Email