NUNS i NDNV: VD programska direktorka RTV-a u sukobu interesa

Subotić Braun je, pored toga što je VD programska direktorka, istovremeno i članica Programskog saveta ovog javnog medijskog servisa, što je suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima.

08. Jun 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da se novopostavljena VD programska direktorka Radio-televizije Vojvodine Slavica Subotić Braun, čiju bi funkciju u smislu odredbe člana 2. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije trebalo smatrati javnom funkcijom, nalazi u sukobu interesa.

Subotić Braun je, pored toga što je VD programska direktorka, istovremeno i članica Programskog saveta ovog javnog medijskog servisa, što je suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima, kojim je propisano da član Programskog saveta RTS-a i RTV-a ne sme da obavlja javnu funkciju.

NUNS i NDNV su uputili zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se izjasni o eventualnom sukobu interesa VD programske direktorke, odnosno da li je u njenom slučaju prekršen i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i, ukoliko jeste, da preduzme zakonom predviđene mere protiv Subotić Braun i rukovodstva RTV-a.

Beograd – Novi Sad, 8. juni 2016.

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email