NUNS i NDNV: Ukidanjem “Radara” političko upodobljavanje RTV-a ulazi u novu fazu

NUNS i NDNV očekuju da će letnja šema biti alibi za ukidanje i drugih "problematičnih" emisija, kao što leto može biti period u kojem će biti nastavljeno sa političkim smenama.

15. Jun 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da ukidanjem istraživačko-analitičke emisije “Radar” rukovodstvo RTV-a započinje novu fazu političkog upodobljavanja ovog javnog medijskog servisa, sa neskrivenim ciljem da ga pretvori u PR službu naprednjačke vlasti.

NUNS i NDNV očekuju da će letnja šema biti alibi za ukidanje i drugih “problematičnih” emisija, kao što leto može biti period u kojem će biti nastavljeno sa političkim smenama, a možda i otkazima urednicima i novinarima koji su se javno, jasno i glasno usprotivili političkim pritiscima i političkoj instrumentalizaciji vojvođanskog javnog servisa.

Vertikalna politička čistka očigledno je samo odložena zbog snažne reakcije domaće i međunarodne javnosti na događaje na RTV-u, u iščekivanju mirnih letnjih meseci kako bi bila izvršena “tiha egzekucija”.

NUNS i NDNV su u stalnom kontaktu sa domaćim i međunarodnim organizacijama i izveštavaju ih redovno o događajima na RTV-u, a nastaviće da pružaju profesionalnu i svaku drugu podršku našim kolegama koji hrabro brane svoju profesiju.

Nezavino udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Beograd-Novi Sad, 15. juni 2016.

Print Friendly, PDF & Email