Građanska Vojvodina: Vlast kontramitingom ponizila građane Vojvodine

Organizatori jučerašnjeg skupa su demonstrirali neprijateljski odnos vlasti prema medijskim, ali i drugim slobodama i ljudskim pravima, a poslali su i jasnu i nedvosmislenu poruku da stoje iza političkog nasilja i nezakonitih smena na RTV-u, kao i instrumentalizacije vojvođanskog javnog servisa, rečeno je u saopštenju Građanske Vojvodine

18. Jun 2016

Reading Time: 2 minutes

u boji manjeKoalicija nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina” smatra da je jučerašnji kontramiting koji je u Novom Sadu organizovala naprednjačka vlast imao za cilj – ponižavanje građana Vojvodine i udar na zdrav razum.

Organizatori jučerašnjeg skupa su demonstrirali neprijateljski odnos vlasti prema medijskim, ali i drugim slobodama i ljudskim pravima, a poslali su i jasnu i nedvosmislenu poruku da stoje iza političkog nasilja i nezakonitih smena na RTV-u, kao i instrumentalizacije vojvođanskog javnog servisa.

Očigledno je da je SNS spremna da se u zaštiti svojih interesa služi svim onim sredstvima koje je koristio Miloševićev režim tokom devedesetih, uključujući tu i opasnu antagonizaciju u društvu, kao i drastičnu zloupotrebu medija u samopromotivne svrhe.

“Građanska Vojvodina” ocenjuje da vlast zazire od građanskog revolta, koji se javlja paralelno u različitim delovima zemlje kao odgovor na nasilje, urušavanje svih institucija i uvođenje nedemokratskog sistema vladavine jednog čoveka, te da nema ideju kako to da spreči.

Strahujemo da će, zbog toga, režim sve više koristiti metode međusobnog sukobljavanja građana, pošto je jasno da će građanski protesti sve više jačati, imajući u vidu da ne postoji niti jedno političko, ekonomsko ili društveno pitanje koje je ova vlast sposobna da reši.

Obrnuto proporcionalno njihovoj nesposobnosti da rešava probleme, stoji njihova sposobnost da produkuju sukobe, i to nas iskreno plaši.

18. juni 2016.

Građanska Vojvodina, koju čine:

Centar za regionalizam, Novi Sad
Građanska akcija, Pančevo
Zelena mreža Vojvodine, Novi Sad
Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Novi Sad
Građanski fond Panonija, Novi Sad
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Beograd-Novi Sad
Centar za interkulturnu komunikaciju, Novi Sad
Vojvođanski građanski centar, Novi Sad
Centar građanskih vrednosti, Subotica

Print Friendly, PDF & Email