Emisija “Radar” nastavlja emitovanje na internetu

Emisija Radar, koja je nakon pet godina neprekidnog emitovanja na RTV ukinuta, od sutra će biti emitovana na internetu.

20. Jun 2016

Reading Time: 2 minutes

radar_2016Emisija Radar, koja je nakon pet godina neprekidnog emitovanja na RTV ukinuta, od sutra će biti emitovana na internetu.

Teme prve emisije koja će biti emitovana na YouTube kanalu Radara biće: poseta MMF-a Srbiji i najava povećanja plata i penzija, protesti i kontraprotesti u Novom Sadu a biće reči i o ulozi javnih servisa, na kojem za Radar, posle pet godina emitovanja, više nije bilo mesta.

Ekipa emisije Radar, prema rečima urednice Marine Fratucan, na ovaj način odlučila je da pokaže i rukovodstvu RTV-a i pre svega građanima da neće odustati od osnovnog cilja – da građanima pruže pravovremenu i objektivnu informaciju, kao i analizu stvarnosti,

„Naša dužnost je da pokrećemo, istražujemo i donosimo priče koje nas okružuju i koje muče građane ove zemlje, uprkos tome, što se one često ne sviđaju premijeru. Novinari su posrednici između građana i vlasti, a ne njihova produžena ruka. I to i zimi i leti i kad pada kiša, ali i kada sija sunce. Nažalost, tema, koje muče sve nas ima i zimi i leti. Zato smo odlučili da ostanemo u etru, na ovaj ili onaj način, uprkos i baš zbog odluke novog rukovodstva RTV-a da za Radar na ovom javnom servisu više nema mesta“, navodi se u saopštenju ekipe Radara.

Uz polusatno internet izdanje Radara, koje će se utorkom u 21 sat pojavljivati na Radar YouTube kanalu, ekipa ove emisije najavljuje i pokretanje portala Radar.rs, koji bi donosio priče, pre svega iz Vojvodine, ali i regiona.

(N1)

Print Friendly, PDF & Email