Druga internet škola digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije

Slavko Ćuruvija fondacija ovog leta organizuje drugu internet školu digitalnog novinarstva u Srbiji.

23. Jun 2016

Reading Time: < 1 minute

slavko_curuvija_fondacijaSlavko Ćuruvija fondacija ovog leta organizuje drugu internet školu digitalnog novinarstva u Srbiji. Proces prijavljivanja otvoren je do 6. jula, a program traje od 29. jula do 21. oktobra.

Škola digitalnog novinarstva namenjena je zaposlenim i nezaposlenim novinarima od 22 do 30 godina starosti, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije. Kandidati treba da imaju najmanje dve godine redakcijskog iskustva, napredno znanje pisanog i govornog engleskog jezika i visok nivo poznavanja rada na računaru.

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan na internetu, a biće održane i tri žive vikend-radionice u Beogradu.

Među predavačima će se naći Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik sajta B92, Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka i mnogi drugi poznati novinari.

Najbolji polaznik ili polaznica Škole, koju Slavko Ćuruvija fondacija organizuje uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju, dobiće priliku za besplatno usavršavanje u redakciji eminentnog onlajn medija u inostranstvu, u trajanju od dve nedelje.

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Print Friendly, PDF & Email