Protest Podrži RTV danas u 18h ispred zgrade televizije

Novi protest protiv urušavanja profesionalizma na Radio-televiziji Vojvodine, javnom servisu svih građana, biće održan danas u 18 sati.

30. May 2016

Reading Time: < 1 minute

podrzi_rtvNovi protest protiv urušavanja profesionalizma na Radio-televiziji Vojvodine, javnom servisu svih građana, biće održan danas u 18 sati.

“S obzirom na to da Upravni odbor i novo rukovodstvo RTV-a nisu ispunili nijedan zahtev od onih koji su im upućeni na prethodnom mirnom skupu održanom 23. maja, organizujemo novi protest, ali ovog puta ispred zgrade televizije”, rekli su iz inicijative Podrži RTV.

Budući da novinari koji rade u toj kući, nisu dobili priliku da na RTV-u realizuju debatu uživo “O javnom servisu na javnom servisu”, u kojoj bi učestvovali relevantni sagovornici, takva debata održaće se danas ispred zgrade televizije.

Odatle će svi zajedno krenuti ka upravnoj zgradi RTV-a, u Ignjata Pavlasa 3, gde će ponovo tražiti ostavke članova Upravnog odbora i ispunjenje ostalih zahteva navedenih na prošlom protestu održanom ispred Studija M prošlog ponedeljka.

Pozivaju se svi građani i građanke koji žele da stanu u odbranu programa javnog servisa Vojvodine koji je vlasništvo svih nas i u odbranu urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja.

Na javnoj debati ispred zgrade televizije govoriće:

profesor Rade Veljanovski,
novinar Teofil Pančić,
Jovanka Nikolić (APOS),
glumac Radoje Čupić,
Zoran Lekić Leki (Atheist Rap),
predstavnici incijative Ne davimo Beograd,
predstavnici Lokalnog fronta iz Kraljeva

Print Friendly, PDF & Email