Programski savet RTV-a: Prethodno rukovodstvo je dobro radilo, očekujemo to i od novog

Programski savet Radio-televizije Vojvodine saopštio je da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro i zatražio od novog upravljačkog tima da nastavi sa unapređivanjem.

17. May 2016

Reading Time: 2 minutes

rtvProgramski savet Radio-televizije Vojvodine (RTV) saopštio je da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro i zatražio od novog upravljačkog tima da nastavi sa unapređivanjem.

“Programski savet je na prethodnim sednicama, u više navrata, a nakon prezentacija istraživanja rezultata, ocenio programsku koncepciju koju je realizovao dosadašnji upravljački tim RTV-a kao adekvatnu misiji i programskim ciljevima RTV-a kao javnog servisa građana Vojvodine”, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice Programskog odbora.

Dodaje se da će Programski savet, imajući u vidu nova personalna rešenja, insistirati da novi upravljački tim RTV-a nastavi sa unapređivanjem i ostvarivanjem programa u skladu sa standardima koje pretpostavlja funkcionisanje javnog servisa.

“Zadatak Programskog saveta RTV-a bio je i biće da nadgleda i prati sprovođenje ostvarivanja programske koncepcije, misije i programskih ciljeva RTV-a kao javnog servisa svih građana Vojvodine”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je dosadašnji upravljački tim realizovao programsku koncepciju koja je odgovarajuća misiji i programskim ciljevima RTV-a a to su: istinito, pravovremeno i profesionalno informisanje, promovisanje demokratije i javnog dijaloga, poštovanje dostojanstva ličnosti i ljudskih prava i sloboda, isti tretman građana, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost, afirmacija kulturnog identiteta svih etničkih zajednica u Vojvodini, aktivno učešće u odbrani društveno ugroženih grupa i ideološka i politička nepristrasnost.

Upravni odbor RTV-a smenio je nedavno programskog direktora te medijske kuće Slobodana Arežinu, a nakon toga je prošlog petka generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović podneo ostavku.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine ocenili su te smene i ostavke kao politički pritisak na uređivačku koncepciju RTV-a nakon izbora.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email