Medijska naučna konferencija ovog vikenda na Filozofskom fakultetu

Skup analitičara i poslenika medijske sfere iz zemlje, regiona i Evrope.

27. May 2016

Reading Time: 2 minutes

filozofski_fakultetMeđunarodna naučna konferencija “Mostovi medijskog obrazovanja”, sa dve potkonferencije i festivalom radova studenata novinarstva, biće održana u petak i subotu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Kako se objašnjava u najavi konferencije, tradicionalan, osmi po redu skup analitičara i poslenika medijske sfere iz zemlje, regiona i Evrope, organizuje Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta.

“Mostovi medijskog obrazovanja” okupljaju i povezuju istraživače iz regiona Zapadnog Balkana i Evrope u razmeni naučnih znanja i iskustava.

Tematski usmerena ka regionalnim medijskim izazovima i pitanjima koje donose digitalne tehnologije, konferencija omogućava da se globalni procesi promišljaju u svetlu lokalnih specifičnosti, navodi se u najavi.

U njoj se dodaje i da se u poslednje tri godine ovaj naučni skup uporedo organizuje sa potkonferencijom “Politika sećanja i ‘zamrznuti konflikt’: postjugoslovenski prostor i širi kontekst”, čiji je cilj promišljanje o ukrštanju politika sećanja, konstrukcije identiteta i pripadanja u kontekstu postjugoslovenskog prostora i šire. Ovaj međunarodni naučni skup Odsek za medijske studije organizuje u saradnji sa Centrom za istraživanje religije, politike i društva iz Novog Sada i Centrom za studije živih religija sa Vrije univerziteta u Amsterdamu.

Organizatori su naveli i da će programi obe konferencije otpočinjati zajedničkim plenarnim sesijama u Kino sali Filozofskog fakulteta.

U najavi se ističe i da će četvrti po redu Međunarodni festival studenata novinarstva “On the Record” biti održan u sklopu “Mostova” u petak 27. maja u Kino sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu od 15 do 18 časova i okupiće blizu 40 učesnika iz regiona.

“Mostovi medijskog obrazovanja” će, kako se ističe, ove godine okupiti 110 naučnika iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Turske, Belgije, Holandije i Srbije. Rezultat obe potkonferencije će biti zbornici naučnih radova izloženih tokom skupova.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email