Dunja Mijatović zabrinuta za RTV

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta zbog odluke da preko noći bude smenjen ceo uređivački kolegijum Radio-televizije Vojvodine, i da bez konkursa bude zamenjen novim urednicima.

24. May 2016

Reading Time: < 1 minute

dunja_mijatovic_oebsPredstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta zbog odluke da preko noći bude smenjen ceo uređivački kolegijum Radio-televizije Vojvodine, i da bez konkursa bude zamenjen novim urednicima.

“Time se definitivno šalje pogrešan signal o nezavisnosti javnog servisa u Vojvodini”, kazala je Mijatović za izdanje lista Danas od utorka.

Ona je ocenila da je nezavisnost javnog servisa od suštinskog značaja za zemlju u tranziciji i dodala da će OEBS nastaviti da prati razvoj događa na RTV.

Mijatović je ukazala da je uloga javnog servisa da pruži informacije od javnog značaja i omogući da ljudi budu informisani o svim temama koje se događaju u društvu i šire.

“Javni servis to može da učini ako je njegova infrastruktura pravno zaštićena, uključujući i garancije za nezavisnost uređivačke politike”, kazala je predstavnica OEBS za slobodu medija.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email