Danas u Novom Sadu skup podrške RTV-u

Danas se u Novom Sadu ispred "Studija M", sa početkom u 19 časova, organizuje mirni građanski protest u znak podrške Radio-televiziji Vojvodine.

23. May 2016

Reading Time: < 1 minute

podrzi_rtvDanas se u Novom Sadu, sa početkom u 19 časova, organizuje mirni građanski protest u znak podrške Radio-televiziji Vojvodine.

Protest će biti održan na platou ispred “Studija M”.

“Želimo sa stanemo u odbranu programa javnog servisa Vojvodine koji je vlasništvo svih nas i u odbranu urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja”, stoji u pozivu neformalnog pokreta Podrži RTV.

Ovaj pokret je u rad pre tri dana pustio i Fejsbuk (Facebook) stranicu “Podrži RTV”, namenjenu svim građanima koji žele da podrže zaposlene ove medijske kuće u očuvanju ugleda, kvaliteta i nezavisnosti.

Podršku pokretu “Podrži RTV” pružili su mnogobrojne javne ličnosti, kolege, predstavnici civilnog sektora, zaposleni na RTV, novinari drugih medija, kao i sve veći broj građana.

Svi koji žele da pruže podršku ovom pokretu i mirnim protestima mogu da se jave na adresu podrzirtv@gmail.com, kao i da potpišu peticiju na sajtu www.peticije24.com/podrzirtv.

Print Friendly, PDF & Email