NDNV najoštrije osuđuje napad na reportere u Visokoj poslovnoj školi

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje napad na reportere koji se danas desio u novosadskoj Visokoj poslovnoj školi i zahteva da se on oštro sankcioniše u skladu sa zakonom.

27. Apr 2016

Reading Time: < 1 minute

ndnv_logo_fbNezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje napad na reportere koji se danas desio u novosadskoj Visokoj poslovnoj školi i zahteva da se on oštro sankcioniše u skladu sa zakonom.

Saradnica direktorke Visoke poslovne škole Dragice Tomić, Milka Imbronjev, uputila je uvrede i pretnje foto-reporteru agencije Beta Draganu Gojiću i novinaru Blica Milošu Staniću, a potom je, u nameri da im onemogući rad, i fizički nasrnula na njih. Direktorka Tomić nije uzela u zaštitu novinare.

O ovom incidentu obaveštena je i policija, koja je došla na mesto incidenta i napravila zapisnik.

NDNV insistira da ovaj incident bude procesuiran do kraja, i da odgovorni za njega na primeren način budu kažnjeni.

NDNV podseća da se po članu 138, stav 3, Krivičnog zakonika napad na novinare smatra napadom (preciznije, lice koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja) na službeno lice i da je za to predviđena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

Ukoliko i ovaj napad na naše kolege ostane nesankcionisan poslaće se poruka da je dozvoljeno svoje nezadovoljstvo izveštavanjem medija iskazivati – uvredama, verbalnim i fizičkim nasiljem.

Novinari su izveštavali sa primopredaje direktorske funkcije. Direktorka Tomić je tom prilikom odbila da preda dužnost novom v.d. direktoru kojeg je postavio osnivač, Vlada AP Vojvodine.

Novi Sad, 27. april 2016.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email