NUNS i NDNV podržavaju inicijativu da se biblioteci da ime Mirka Đorđevića

NUNS i NDNV podržavaju inicijativu građana Šimanovaca da biblioteka ovog sremskog mesta dobije ime po publicisti i religiologu Mirku Đorđeviću, koji nas je napustio pre dve godine.

15. Mar 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) podržavaju inicijativu građana Šimanovaca da biblioteka ovog sremskog mesta dobije ime po publicisti i religiologu Mirku Đorđeviću, koji nas je napustio pre dve godine.

Mirko Đorđević je ostavio neizbirisiv trag u našoj kulturi i medijskom životu, i imenovanje biblioteke je prvi, ali značajan korak u očuvanju sećanja na ovog velikana, koji svojom intelektualnom i moralnom veličinom treba da bude putokaz novim generacijama.

Naša dva udruženja imali su veliko zadovoljstvo da sarađuju sa Mirkom Đorđevićem i dobro znamo koliko je on voleo svoje Šimanovce, odnosno sigurni smo da bi mu inicijativa da biblioteka u mestu u kojem je proveo veliki broj godina svog života ponese njegovo ime – mnogo značila.

NUNS i NDNV smatraju da bi Srbija morala da se oduži onim ličnostima koji su ogromnu energiju i hrabrost ulagali u želji da od nje naprave normalnu i modernu državu po meri čoveka, a zbog toga su za života bili skrajnuti, pa čak i proganjani.

Beograd-Novi Sad, 15. mart 2016.

NUNS i NDNV

Print Friendly, PDF & Email