NUNS: Hitno otkriti i kazniti lica koja prete redakciji Insajdera

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva od istražnih organa da najhitnije otkriju i predaju sudu lica koja su zapretila smrću članovima redakcije portala Insajder.net i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa B92 Veranu Matiću.

22. Mar 2016

Reading Time: < 1 minute

255x160_79864-nunsNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva od istražnih organa da najhitnije otkriju i predaju sudu lica koja su zapretila smrću članovima redakcije portala Insajder.net i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa B92 Veranu Matiću.

Brankica Stanković, odgovorna urednica Insajdera izjavila je da su pretnje redakciji poslednjih deset dana stizale putem sajta i elektronskom poštom.

“Ranije nismo prijavljivali pretnje, ali sada su bile direktne i zbog toga smo ih prijavili. Ne mislim da je prećeno zbog konkretnog teksta, već zbog svega o čemu Insajder.net piše”, smatra Brankica Stanković.

Pretnje su prijavljene nadležnom tužilaštvu, a Brankica Stanković, Veran Matić, Irena Stević, novinarka Insajder.neta, i Miodrag Čvorović, direktor i producent Insajder produkcije, dali su izjave povodom podnete krivične prijave.

Sekretarijat NUNS-a

Beograd, 22.03.2016.

Print Friendly, PDF & Email