NDNV: RTV OK u službi Srpske napredne stranke

Nezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava da Srpska napredna stranka kontrolom i političkom instrumentalizacijom višejezičnih medija u Vojvodini može ozbiljno da naruši međunacionalne odnose u pokrajini.

21. Mar 2016

Reading Time: < 1 minute

logondnvNezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava da Srpska napredna stranka kontrolom i političkom instrumentalizacijom višejezičnih medija u Vojvodini može ozbiljno da naruši međunacionalne odnose u pokrajini.

Drastičan primer političke zloupotrebe medija predstavlja slučaj RTV OK iz višenacionalne Kovačice, koji se pretvorila u propagandno sredstvo ove stranke i čije emisije podsećaju na najsramniju propagandu udarnih režimskih medija – Informera, Pinka i Studija B.

Kao primer zloupotrebe navodimo emisiju “Razgovor sa povodom”, u kojoj je gostovao naprednjak Pavel Surovi i u kojoj je voditelj, koji je inače i glavni i odgovorni urednik RTV OK, aktivno sudelovao u otvorenoj stranačkoj propagandi, kršeći i profesionalne i etičke standarde.

NDNV podseća da se RTV OK nalazi na spisku medija u kojima je u toku besplatan prenos akcija na zaposlene, a da lokalna samouprava i država ovaj proces uporono prolongiraju, očigledno sa ciljem da ovaj medij, koji se sada nalazi u interegnumu, iskoriste za izborne potrebe.

NDNV poziva državne organe da poštuju medijske zakone i pod hitno prenesu akcije na zaposlene, jer smo uvereni da oni neće dozvoliti da se medij destruira na način kako to čini sadašnje rukovodstvo ove kuće.

Novi Sad, 21. mart 2016.

Print Friendly, PDF & Email