Koalicija: Na osnovu kojih kriterijuma je obrazovana stručna komisija u Sremskim Karlovcima?

u onim lokalnim samoupravama gde su umesto reprezentativnih izabrani kandidati nepoznatih ili praktično nepostojećih novinarskih i medijskih udruženja – po pravilu je bilo problema i sa sprovođenjem zakona i nejasnim kriterijumima na osnovu kojih su dodeljena sredstva

11. Feb 2016

Reading Time: < 1 minute
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja zahteva od predsednika Opštine Sremski Karlovci Milenka Filipovića da javno obrazloži na osnovu kojih kriterijuma je izabrao članove stručne komisije koja će odlučivati o dodeli sredstava na konkursu iz oblasti javnog informisanja koji je ova opština raspisala za 2016. godinu.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja zahteva i odgovor na pitanje zašto niko od kandidata reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja nije izabran, iako su predlozi sa pratećom dokumentacijom blagovremeno dostavljeni.
Na osnovu iskustava, koalicija upozorava da je u onim lokalnim samoupravama gde su umesto reprezentativnih izabrani kandidati nepoznatih ili praktično nepostojećih novinarskih i medijskih udruženja – po pravilu bilo problema i sa sprovođenjem zakona i nejasnim kriterijumima na osnovu kojih su dodeljena sredstva.
Napominjemo da Koalicija novinarskih i medijskih udruženja radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom.
Koaliciju čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Lokal pres.
Beograd-Novi Sad-Kragujevac, 11. 2. 2016.
Nezavisno udruženje novinara Srbije
Udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija
Asocijacija lokalnih nezavisnih medija Lokal Pres
Print Friendly, PDF & Email