Izveštaj o sufinansiranju medijskih projekata u Srbiji 2015.

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja predstaviće u četvrtak 25. februara 2016. svoj drugi periodični izveštaj o sufinansiranju medijskih sadržaja u jedinicama lokalne samouprave.

22. Feb 2016

Reading Time: < 1 minute

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja predstaviće u četvrtak 25. februara 2016. svoj drugi periodični izveštaj o sufinansiranju medijskih sadržaja u jedinicama lokalne samouprave. Izveštaj je rezultat projekta “Biti ili ne biti za medijsku reformu”.

Predstavljajući izveštaj za period 15. septembar 2015 – 15. januar 2016., predstavnici Koalicije govoriće o dosadašnjim iskustvima sufinansiranja medijskih projekata, primerima dobre i loše prakse i preporukama za unapređenje ovog procesa.

Najvažnija pitanja na koje će učesnici u debati pokušati da daju odgovore:

  • Koliko je u 2015. raspisano konkursa za sufinasiranje medijskih sadržaja?
  • Da li su teme konkursa od javnog interesa za lokalne zajednice?
  • Konkursi i zakon – primeri dobre i loše prakse?
  • Koliko javnog novca je do sada izdvojeno za sufinansiranje medija?

Ovo je treća diskusija na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji, koji je podržala Britanska ambasada u Beogradu, a čiji je cilj da se unaprede propisi i proces sufinansiranja medijskih sadržaja.

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja je neformalno partnerstvo pet organizacija koju čine: Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije UNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Asocijacija lokalnih nezavisnih medija Lokal Pres (LP).

ŠTA: Diskusija o projektnom sufinasiranju javnog interesa u javnom informisanju

KO: Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS–a, Petar Jeremić, predsednik IO UNS–a, Nedim Sejdinović, predsednik IO NDNV-a, Milorad Tadić, predsednik ANEM-a i Snežana Milošević, generalna sekretarka Lokal presa.

KADA: Četvrtak, 25. februar 2016, 11:00 časova

GDE: Medija centar, Terazije 3/II, Beograd

Print Friendly, PDF & Email