Miroslava Milenović dobitnica OEBS-ove nagrade “Ličnost godine”

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je nagradu ,,Ličnost godine“ na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Beogradu.

08. Dec 2015

Reading Time: 2 minutes
BG-PRESSING-231115-01_1.Still004 (1)

Miroslava Milenović. Foto: N1

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je nagradu ,,Ličnost godine“ na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Beogradu. Ove godine nagrađeni su: Marija Ranđelović, oficir za vezu sa zajednicom u Policijskoj upravi za grad Niš, Kancelarija za mlade Preševo i Miroslava Milenović, forenzičarka za računovodstvo i članica Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije.

Dobitnici su nagrađeni za doprinos u oblasti rada policije u zajednici, omladinskog aktivizma, borbe protiv korupcije i zalaganja za slobodu medija. Ova nagrada dodeljuje se već deset godina zaredom pojedinim građanima Srbije za doprinos promovisanju vrednosti koje zasupa OEBS.

Marija Ranđelović nagrađena je za posvećenost promociji rada policije u zajednici i povećanju poverenja građana u rad policije. Tokom 2015. godine, pored dužnosti oficira za vezu sa zajednicom koja je podrazumevala komunikaciju i povezivanje sa predstavnicima nacionalnih manjina, Ranđelovićeva je bila kontakt osoba i za LGBT prava i koordinator za prevenciju nasilja u porodici.

Kancelarija za mlade Preševo, koju predstavljaju Agon Ajeti i Valon Arifi, odabrana je zbog izuzetnog doprinosa omladinskom građanskom aktivizmu, i zalaganju za poštovanje ljudskih prava tokom izbegličke krize. Jedan od najznačajnijih doprinosa Kancelarije je promovisanje pozitivnog pristupa zajednice prema izbeglicama i migrantima u kompleksnoj situaciji kao što je ova.

Miroslava Milenović dobila je nagradu za doprinos u oblasti borbe protiv korupcije i za zalaganje za slobodu medija. Izveštaj Saveta o vlasničkoj strukturi i kontroli medija, objavljen prošlog proleća, koristio je metode forenzičkog računovodstva za identifikaciju vlasničke strukture i netransparentno finansiranje medija. Milenovićeva je takođe obučavala pripadnike Policije Srbije, tužioce, novinare i zaposlene u Savetu, u oblasti forenzičkog računovodstva i tehnika pranja novca, kako bi poboljšali svoje veštine u istraživanju prevara i korupcije.

Print Friendly, PDF & Email