Okrugli sto LOKALNE SAMOUPRAVE I MEDIJSKI ZAKONI – GODINA NULTA (petak, 27. novembar u 11 h, Novi Sad)

Konferencija LOKALNE SAMUPRAVE I MEDIJSKI ZAKONI – GODINA NULTA: Iskustva i modeli za razvoj javnog informisanja na lokalnom nivou, održava se u Novom Sadu u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, u petak 27. novembar 2015, sa početkom u 11 časova.

25. Nov 2015

Reading Time: < 1 minute

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Naše je zadovoljstvo da vas pozovemo da uzmete učešće na konferenciji LOKALNE SAMUPRAVE I MEDIJSKI ZAKONI – GODINA NULTA: Iskustva i modeli za razvoj javnog informisanja na lokalnom nivou, koja će se održati u Novom Sadu u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, u petak 27. novembar 2015, sa početkom u 11 časova.

Najznačajniji segment medijskih reformi jeste sufinansiranje javnog interesa u sferi informisanja, kroz nezavisne komisije sastavljene od medijskih stručnjaka, na svim nivoima vlasti. Ukoliko ovaj segment ne počne da funkcioniše u skladu sa zakonom, mi će svedočiti daljem srozavanju medijske scene i potpunoj dominaciji politički instrumentalizovanih medija i loših medijskih produkata. U javnosti se ovoj temi nažalost ne posvećuje dovoljna pažnja!

U pitanju je tema koja se ne tiče samo medijskih poslenika i medijskih eksperata nego najšire zajednice, svih građana, i stoga bi vaše prisustvo na našoj konferenciji bilo od velikog značaja.

Sigurni smo da ste svesni i izuzetnog značaja uloge lokalnih samouprava u procesu medijskih reformi, i odgovornosti za opstanak i razvoj lokalnih i regionalnih medija, kao jednog od najvažnijih indikatora nivoa demokratije u jednom društvu.

Pozivamo da svojim prisustvom i aktivnim učešćem date doprinos da otvorimo ovu temu na valjan način i zajednički pokušamo da nađemo najbolja rešenja za održivost i razvoj lokalnog i regionalnog javnog informisanja od javnog interesa u skoroj i daljoj budućnost.

U prilogu se nalazi Agenda skupa!

Budite sa nama!

Print Friendly, PDF & Email