RTV Kovačica: Preti nam stečaj zbog Agencije za privatizaciju

Radiotelevizija opštine Kovačica saopštila je da joj zbog problema sa Agencijom za privatizaciju preti stečaj ili likvidacija.

11. Oct 2015

Reading Time: < 1 minute

Radiotelevizija opštine Kovačica saopštila je da joj zbog problema sa Agencijom za privatizaciju preti stečaj ili likvidacija.

Ta radiotelevizija je u saopštenju za javnost navela da joj je Agencija za privatizaciju dostavila rešenje koje se odnosi na postupak prenosa kapitala izdavača medija bez naknade zaposlenima, jer navodno nije dostavila procenu fer tržišne vrednosti celokupne imovine i obaveza.

“Postupili smo u skladu sa uputstvima dobijenim od strane agencije, odnosno raspisali smo javni poziv za upis akcija, pripremili dokumentaciju zaposlenih i bivših zaposlenih, izvršili upis akcija i izvršili sve radnje dobijene u uputstvima Agencije, ali Agencija za privatizaciju nije želela da prihvati dokumentaciju”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da Agencija za privatizaciju nije želela da im da pismeno obrazloženje razloga za neprihvatanje dokumentacije, “sa odgovorom da mi želimo da prebacimo odgovornost na njih”.

“Ako se ovakva saradnja sa agencijom nastavi, Javno preduzeću RTV opštine Kovačica mora da ide u stečaj ili likvidaciju, što nikome nije u interesu”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

 

Print Friendly, PDF & Email