Konferencija za novinare povodom promocije knjige “Evropa u Vojvodini”

Promocija knjige "Evropa u Vojvodini" održaće se sutra, u petak, 17. jula 2015. godine, u Medija centru Vojvodine, Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Zmaj Jovinoj 3/1, u Novom Sadu sa početkom u 12 časova.

16. Jul 2015

Reading Time: < 1 minute
EVROPA-U-VOJVODINI-Korice-2Čast nam je da vas pozovemo da izveštavate sa konferencije za novinare povodom promocije knjige “Evropa u Vojvodini”, koja je objavljena u izdanju Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
Mesto: Medija centar Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1, Novi Sad
Vreme: 17. juli 2015 u 12 časova
Na konferenciji će govoriti:
  • Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu
  • Žužana Serenčeš, jedna od autorki publikacije
  • Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV
  • Nedim Sejdinović, predsednik IO NDNV
Na konferenciji će biti prezentovani i drugi rezultati projekta „Pregled, analiza i predstavljanje realizovanih projekata lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine finansiranih od strane EU u programskom periodu 2007-2013“, koji ima za cilj da upozna javnost o postignutim rezultatima i značaju projektnog finansiranja opština i gradova iz fondova EU, kao i da sistematizuje dosadašnje prakse na terenu, ukazujući na dobre i manje dobre primere. Cilj je takođe da se da podstrek lokalnim samoupravama da poboljšaju svoje kapacitete u ovoj oblasti, a građanima – povod da zahtevaju od svojih vlasti da ulože dodatnu energiju i iskoriste raspoložive potencijale, razvijajući nove, u privlačenju donacija iz evropskih, ali i ne samo evropskih fondova, namenjenih razvoju.
Print Friendly, PDF & Email