Dokumentarni filmovi pomirenju na filmskom festivalu na Paliću

Na Festivala evropskog filma na Paliću biti prikazano i pet dokumentarnih filmova iz serijala „Živeti zajedno“ (Living together)

16. Jul 2015

Reading Time: < 1 minute

Obaveštavamo vas da će na 22. izdanju uglednog Festivala evropskog filma na Paliću biti prikazano i pet dokumentarnih filmova iz serijala „Živeti zajedno“ (Living together), koje su realizovali Nezavisno društvo novinara Vojvodine i BH novinari. Time dokumentarci postaju deo repertoara Festivala na Paliću koji donosi više od 80 filmova u okviru sedam selekcija i pratećih programa.

Dokumentarni filmovi se prikazuju u Sali Fondacije Danilo Kiš (Park Ferenca Rajhla 12/a), sa početkom u 17 časova, a pored projekcija u ponedeljak i petak, publika će imati i priliku za razgovor sa autorskim timom. Raspored emitovanja filmova je sledeći:

20.7. – Heroji bitke za ranjenike; Film govori o primerima ljudskosti u Goraždu tokom rata u Bosni i Hercegovini, od 1992. do 1995. godine

21.7. – Apostoli dobra; Film o sveštenicima koji su u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine bili primeri nesebičnosti i humanosti.

22.7. – Znam šta je ofsajd; Film o pozitivnoj ulozi sportista tokom ratova iz devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije.

23.7. – Komšije; Film govori o svetlim primerima u vreme najtežih zločina u regionu Prijedora tokom rata u Bosni i Hercegovini 1992. godine.

24.7. – Nisu ćutali; Film govori o antiratnom pokretu u Vojvodini tokom devedesetih godina 20. veka.

Serijal „Živeti zajedno“ rezultat je istoimenog projektu koji je finansiran sredstvima iz Medijskog fonda „Jačanje medijskih sloboda u Srbiji“ Evropske unije, Delegacija Evropske unije u Srbiji, i u partnerstvu sa nemačkom organizacijom forumZFD. Projekat je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Osoba za kontakt za informacije i eventualne razgovore je: Nataša Govedarica, 069 709 990. Radujemo se susretu.

Print Friendly, PDF & Email