U Subotici pokrenut Magločistač, portal za razvedravanje stvarnosti

Protiv sveopšte pošasti zatupljivanja

03. Mar 2015

Reading Time: 2 minutes

cGradjanskihVrednostiUdruženje građana Centar građanskih vrednosti iz Subotice pokrenuo je portal za razvedravanje stvarnosti „Magločistač“.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, cilj je borba protiv “sveopšte pošasti zatupljivanja” u kojoj upravo mediji imaju jednu od vodećih uloga. Cilj je postavljanje pitanja, kojih je u novinarstvu sve manje, a pitanja su prvi korak na putu do formiranja vlastitog stava.

“U borbi za slobodu medija i slobodnu novinarsku reč, odgovore na ova, kao i na mnoga druga aktuelna društvena pitanja možete da potražite na našem medijskom portalu za razvedravanje stvarnosti www.maglocistac.rs, koji je od ovog trenutka postao sastavni deo medijskih i svih drugih dešavanja u Subotici i sire”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će se udruženje građana Centar građanskih vrednosti zalagati za poštovanje slobode pojedinca.

“Srbija je država u kojoj se svakodnevno krši Ustav i osnovna načela građanske demokratije. Nosioci zakonodavne i sudske vlasti odgovorni su za nekažnjavanje onih koji su opljačkali društvenu imovinu i na taj način lišili ustavnog prava na rad na desetine i stotine hiljada građana”, piše u saopštenju.

Dodaje se da se i čelnici Subotice isprazno hvale kako je reč o gradu u kojem u harmoniji živi veliki broj pripadnika različitih nacionalnih i verskih zajednica.

“Na žalost, veliki je broj primera poslednjih godina koji to demantuju, jer su podvajanja na nacionalnim i drugim osnovama sve veća”, ocenjuje se u saopštenju i dodaje da je zbog toga preko potrebno boriti se za buđenje građanske svesti, i u Subotici i u celoj Srbiji.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email