Međunarodna konferencija o zaštiti novinara

Međunarodna konferencija "Zaštita bezbednosti i integriteta novinara u regionu OEBS-a" biće održana 26. i 27. marta u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

24. Mar 2015

Reading Time: < 1 minute

Međunarodna konferencija “Zaštita bezbednosti i integriteta novinara u regionu OEBS-a” biće održana 26. i 27. marta u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako se navodi, koneferencija je posvećena problemima i izazovima s kojima se mediji danas suočavaju, kao i mogućim preporukama za poboljšanje bezbednosti novinara.

Skup je zamišljen je kao forum za razmenu mišljenja i iskustava predstavnika vlada, medija, zakonodavnih tela, naučnih institucija, strukovnih novinarskih udruženja i nevladinog sektora iz zemalja članica OEBS-a.

Na otvaranju konferencije govoriće predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović.

Konferenciju će zatvoriti ministar Tasovac u petak, 27. marta, u 15.30.

Skup organizuju ministarstva kulture i informisanja i spoljnih poslova, uz podršku Kancelarije predstavnice OEBS-a za slobodu medija.

Beta

Print Friendly, PDF & Email