NUNS i NDNV: Protest zbog diskriminacije medija u Bečeju

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog diskriminacije medija na današnjem svečanom otvaranju Centra za doradu semena kukuruza i suncokreta u Bečeju.

28. Nov 2014

Reading Time: < 1 minute

NUNS i NDNVNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog diskriminacije medija na današnjem svečanom otvaranju Centra za doradu semena kukuruza i suncokreta u Bečeju.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić i drugi brojni zvaničnici, kao i izveštači nacionalnih medija, ali ne i novinari lokalnih medija, iako su bili uredno prijavljeni za akreditacije.

NUNS i NDNV zahtevaju od Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima da javno objasni ovakav diskriminatorski postupak prema medijima kojima je uskraćeno pravo da izveštavaju sa jednog važnog, javnog događaja.

NUNS i NDNV su obavešteni da je početkom nedelje pomoćnik predsednika opštine Bečej zadužen za odnose sa javnošću obavestio redakcije lokalnih medija da treba da prijave novinare koji će prisustvovati svečanom otvaranju fabrike kako bi dobili akreditacije. Lokalni medija su to učinili ali do danas nisu obavešteni gde i kada mogu do preuzmu akreditacije.

Na pitanje postavljeno Slobodanu Maleševu, pomoćniku predsednika opštine Bečej, šta se desilo sa akreditacijama, on je odgovorio da o tome ne zna i da, zapravo, sve organizuje marketinška agencija „Medija com“.

NUNS i NDNV
Beograd – Novi Sad, 28.11.2014.

Print Friendly, PDF & Email