NUNS: Izjave Ljiljane Smajlović zlonamerne i tendenciozne

NUNS oštro protestuje zbog izjave Ljiljane Smajlović, predsednice UNS-a, koja je u Jutarnjem programu RTV Pink rekla da su sinoćnji protest ispred zgrade RTV B92, zbog ukidanja „Utiska nedelje“, organizovali NUNS i Demokratska stranka

29. Sep 2014

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije oštro protestuje zbog izjave Ljiljane Smajlović, predsednice UNS-a, koja je u Jutarnjem programu RTV Pink rekla da su sinoćnji protest ispred zgrade RTV B92, zbog ukidanja „Utiska nedelje“, organizovali NUNS i Demokratska stranka.

Ovakav pokušaj politizacije ovog skupa NUNS ocenjuje kao zlonameran i tendeciozan. NUNS nije ni sa kim, pa ni sa Demokratskom strankom, organizovao protesno okupljanje. Namera nam je bila da tihim protestom iskažemo profesionalnu solidarnost sa autorkom emisije Oljom Bećković, ali i da ukažemo na sve prisutnije sužavanje prostora za javni dijalog u našim medijima.

Činjenica je da su se pozivu NUNS-a odazvali mnogobrojni novinari, javne ličnosti, obični gradjani, kao i pojedini političari. Ljiljani Smajlović je sigurno poznato da je medju okupljenima na protestu bilo i članova UNS-a, što samo pokazuje da su novinari, bez obzira na pripadnost bilo kom udruženju, razumeli poruku koju smo želeli da uputimo menadžmentu RTV B92, ali i srpskoj javnosti.

NUNS će nastaviti da se još aktivnije zalaže za unapređenje slobode izražavanja i informisanja.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 29. septembra 2014.

Print Friendly, PDF & Email