Istraživanje: Medijima nedostaje kvalitetniji sadržaj

Medijima nedostaje kritičniji pristup političkim i ekonomskim temama kao i kvalitetniji sadržaj iz oblasti obrazovanja, kulture i nauke, jedan je od zaključaka Studije o izvodljivosti o nezavisnom Medijskom fondu

22. Sep 2014

Reading Time: < 1 minute

Medijima nedostaje kritičniji pristup političkim i ekonomskim temama kao i kvalitetniji sadržaj iz oblasti obrazovanja, kulture i nauke, jedan je od zaključaka Studije o izvodljivosti o nezavisnom Medijskom fondu.

Studija, koju su uradili niški Media i reform centar u saradnji sa Institutom za održive zajednice, uz podršku USAID-a, imala je za cilj da ustanovi da li postoji interesovanje za formiranje nezavisnog Medijskog fonda koji bi pomagao razvoj medija.

Osnivanje Medijskog fonda, pokazala je analiza, doprinelo bi pozitivnim promenama u određenim aspektima rada medija, a razultat bi bili i kvalitetniji medijski sadržaji.

Kako se navodi u saopštenju centra, ispitivani su predstavnici donatora, biznis sektora, države, medija i građani.

Postojanje ovakvog fonda, u koji bi ulagali i građani, ojačalo bi partnerstvo i poverenje između građana i medija.

Studiju su radili vodeći domaći konsultanti u oblasti prikupljanja sredstava i strateškog planiranja a deo istraživanja sproveo je i tim Biroa za društvena istraživanja.

Print Friendly, PDF & Email