Donirala bubreg koleginici

Novinarka Marijana Milosavljević je prošle sedmice donirala bubreg svojoj prijateljici i koleginici Ivani Janković

30. Sep 2014

Reading Time: < 1 minute

Novinarka Marijana Milosavljević je prošle sedmice donirala bubreg svojoj prijateljici i koleginici Ivani Janković.

Posle dugogodišnje borbe sa dijabetesom, novinarki NIN-a Ivani Janković otkazali su bubrezi i jedina šansa da preživi bila je transplantacija, a Marijana je odlučila da pomogne.

“Nije ona dugo razmišljala o tome. Samo je u jednom momentu odlučila. A kada Marijana donese odluku, ona je konačna i neopoziva”“, priča njen suprug Ivan Džidić, prenosi “Danas”. Opisuje je kao izuzetno dobru osobu. Plašljivu, a vrlo hrabru. Neko ko se čitav život borio sa vetrenjačama.

Malo ko zaveštava organe nakon smrti. Čak se i porodice često bune i ne dozvoljavaju, iako je to bila pokojnikova želja. Za života se bubreg retko daje, uglavnom članu uže porodice.

Transplantacija je uspešno urađena prošlog utorka u Turskoj. Marijana se dobro oseća, pomalo se i kreće. Ivani će trebati malo više vremena za oporavak, dok telo ne prihvati novi organ.

Njih dve se poznaju iz vremena kada su obe radile u NIN-u. Marijana Milosavljević trenutno radi u Agenciji za borbu protiv korupcije, iako je čitav radni vek provela u novinarstvu. Počev od Radio Indeksa, preko Radio Beograda, NIN-a, Politike.

Rođena je 1966. godine u Knjaževcu. Diplomirala je na Defektološkom fakultetu u Beogradu 1991.

Radio 021

 

Print Friendly, PDF & Email