Napadnut fotoreporter Lista „Zrenjanin“

Nad fotoreporterom Lista „Zrenjanin“, Jovanom Njegovićem Drndakom, juče je tokom obavljanja radnih zadataka na manifestaciji „Dana piva“ upotrebljeno sredstvo prinude (fizička snaga) od strane lica koja su se predstavljala kao pripadnici službe obezbeđenja.

31. Aug 2014

Reading Time: < 1 minute

Nad fotoreporterom Lista „Zrenjanin“, Jovanom Njegovićem Drndakom, juče je tokom obavljanja radnih zadataka na manifestaciji „Dana piva“ upotrebljeno sredstvo prinude (fizička snaga) od strane lica koja su se predstavljala kao pripadnici službe obezbeđenja. Nakon što se požalio nadležnima na VIP štandu Turističkog centra Grada Zrenjanina usledilo je nasilno skidanje važeće akreditacije i proterivanje sa štanda.

Jovan Njegović Drndak se službeniku obezbeđenja identifikovao akreditacijom „Dana piva“, kao i vlastitom novinarskom legitimacijom. Umesto da mu se omogući obavljanje posla, pretrpeo je vređanje dostojanstva, ugleda i časti. Napominjemo da se sve se to dešavalo naočigled gostiju štanda i funkcionera lokalne samouprave.

O svemu navedenom Jovan Njegović Drndak je dao izjavu službenicima Policijske uprave u Zrenjaninu. Uprkos njegovom insistiranju da mu se omogući izveštavanje o događaju od javnog značaja, to pravo mu je bilo uskraćeno! Zbog svega navedenog, a u cilju solidarnosti, brojne novinarske ekipe su nakon nemilog događaja napustile manifestaciju „Dani piva“.

List  „Zrenjanin“

Print Friendly, PDF & Email