Čorba pozvao poslanike SVM da ne glasaju za medijske zakone

Predsedik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) Bela Čorba pozvao je danas poslaničku grupu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da ne glasaju za medijske zakone, jer će predložena rešenja imati "štetne posledice za mađarsku manjinu".

01. Aug 2014

Reading Time: < 1 minute

Predsedik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) Bela Čorba pozvao je danas poslaničku grupu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da ne glasaju za medijske zakone, jer će predložena rešenja imati “štetne posledice za mađarsku manjinu”.

U pismu koje je Čorba uputio predsedniku poslaničke grupe SVM Balintu Pastoru navodi se da će, ako predloženi medijski zakoni budu usvojeni, kroz privatizaciju nestati manji lokalni mediji, koji emituju program na manjinskim jezicima.

“Oni će privatizacijom dospeti u tešku poziciju, a među njima će se naći i značajne mađarske institucije, kao što su Radio Bačka Topola i Radio Subotica”, upozorio je Čorba, a preneo portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Čorba je dodao da predstavnici medija na manjinskim jezicima, među kojima i vršilac dužnosti glavnog urednika mađarskog programa Radio Subotice, tvrde da njihove institucije “neće preživeti planirane promene”.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o amandmanima na set medijskih zakona.

Beta

Print Friendly, PDF & Email