NUNS: Pomoć Ivani Janković, novinarki NIN-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva svoje članove, sve novinare i medijske radnike, da pomognu u prikupljanju sredstava za lečenjenaše koleginice Ivane Janković.

23. Jul 2014

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva svoje članove, sve novinare i medijske radnike, da pomognu u prikupljanju sredstava za lečenjenaše koleginice Ivane Janković. Profesionalna solidarnost je, u ovom slučaju, neophodna kako bi se obezbedila potrebna sredstva za transplantaciju bubrega.

Fondacija NUNS-a za pomoć novinarima, u skladu sa svojim mogućnostima, uplatila je već deo sredstava potrebnih za nastavak lečenja.

Ivana Janković, novinarka nedeljnika NIN, posle višedecenijske borbe sa dijabetesom, od prošle godine je na dijalizi. Međutim, dijaliza se u njenom slučaju pokazala neefikasnom. Jedini izlaz, u stvari šansa da preživi, je transplantacija bubrega.

Lekari su u njenom najboljem interesu predložili Tursku jer joj je organizam iscrpljen od osnovne bolesti -dijabetesa, a u Istanbulu su rezultati transplantacije kod takvih bolesnika prilično uspešni.

RFZO ne pokriva ovakve intervencije, a operacija i troškovi lečenja iznose 30.000 evra.

Jedina mogućnost da naša koleginica ode što pre na transplantaciju je da prikupimo potreban novac.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije pozivaju sve koji mogu da novac uplate na račun UNS-a kod Vojvođanske banke 355-1008613-10 sa naznakom POMOĆ ZA NOVINARKU IVANU JANKOVIĆ.

Sekretarijat NUNS-a
Beograd, 23.jul 2014.

Print Friendly, PDF & Email