Konkurs za dodelu nagrade “Medijakult” 2014.

ZAVOD ZA KULTURU VOJVODINE upućuje javni poziv za učešće na konkursu za Projekat „Medijsko modelovanje kulturnog identiteta Vojvodine”

18. Jul 2014

Reading Time: 2 minutes

tvZavod za kulturu Vojvodine pokrenuo je projekat „Medijsko modelovanje kulturnog identiteta Vojvodine” koji ima za cilj da afirmiše i podrži kreativno TV stvaralaštvo u oblasti kulture, unapredi saradnju Zavoda s medijskim kućama u Vojvodini i doprinese unapređenju interkulturalne komunikacije u Vojvodini. U okviru tog projekta Zavod raspisuje konkurs za izbor najbolje TV emisije s temom iz kulture, odnosno za dodelu nagrade „Medijakult”. Nagrada je ustanovljena kao javno priznanje autoru najbolje TV emisije u okviru teme „Mediji i kulturni identitet Vojvodine”. Istovremeno molimo da svojim informativnim emisijama informišete javnost o ovom konkursu.

FORMALNI USLOVI

Zainteresovani dostavljaju emisiju na DVD-u u tri primerka na adresu Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad, sa naznakom „Konkurs za dodelu nagrade „Medijakult”. Primerci dostavljenih DVD-a se ne vraćaju autorima. Uz DVD neophodno je dostaviti kratku biografiju autora. Sve blagovremeno dostavljene radove pregledaće tročlani stručni žiri, a odluka o dobitniku nagrade „Medijakult”, biće objavljena do 1. novembra 2014. godine.

UČEŠĆE NA KONKURSU

  1. Na konkursu, pravo učešća imaju sve emisije realizovane u 2014. godini. Ako do učešća na konkursu nisu emitovane, autor to treba da naglasi u prijavi.
  2. Pravo učešća na konkursu imaju novinari sa prostora Vojvodine. Emisije mogu biti na srpskom jeziku, a ako su na manjinskim jezicima potrebno je da imaju titl na srpskom jeziku. Emisije mogu trajati od 10 do 30 minuta.
  3. Svaki konkursni paket mora sadržati snimak reportaže na CD-u u DVD formatu, u 3 primerka. Ako jedan autor šalje na konkurs više radova, svaki treba da bude na posebnom nosaču. Ne primaju se CD-R formati već samo DVD. Slanje neodgovarajućih formata značiće automatsku diskvalifikaciju. Potrebno je poslati po 3 fotografije vezane za temu emisije u rezoluciji 300 dpi za veličinu minimalne širine 12 cm.(za štampu DVD omota)
  4. Radove slati na Zavod za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad do 15.10.2014. godine.

ROK

Konkurs je otvoren od 28. maja do 15. oktobra 2014. godine.

NAGRADA

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog dela. Nagrađeni autor je dužan da prisustvuje dodeli nagrada.

INFORMACIJE

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete kontaktirati Informaciono – dokumenacionu i komunikacionu organizacionu jedinicu (INDOK) na telefon: 021/4754-128, lokal 24, Website: www.kultura-vojvodina.org.rs, E-mail: zkvojvodina@nscable.net indok@nscable.net.

Print Friendly, PDF & Email