Letnja škola istraživačkog novinarstva

Rok za prijavljivanje za petu Letnju školu BIRN-a je 25. jul 

12. Jun 2014

Reading Time: < 1 minute

Ovogodišnja Letnja škola koju organizuje Balkanska novinarska regionalan mreža (BIRN) biće održana u hotelu Tara u Bečićima, u Crnoj Gori, od 24. do 30. avgusta.

Kao i prethodnih godina, BIRN okuplja neke od najvećih svetskih novinara koji će držati predavanja polaznicima škole.

Među predavačima su Paul Lewis, dopisnik iz Vašingtona i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada poput Nagrade britanske štampe za reportera godine za 2014. i Evropske novinarske nagrade 2013., Meirion Jones producent Two Newsnight programme na BBC-u, Marcus Lindemann, izvršni producent TV priloga koji se emituju na ZDF, najvećoj evropskoj TV stanici i Paul Radu – višestruko nagrađivani istraživački novinar i direktor Organised Crime and Corruption Reporting Network (OCCRP).

Više o trenerima možete pronaći na sajtu Škole.

Učesnici Škole će aktivno raditi, sarađivati u malim grupama na pripremi ideje za istraživačku priču i imati priliku da istražuju i razviju ideju u priču.
Stipendije za novinare sa Balkana

Svi novinari sa Balkana mogu da apliciraju za stipendiju koja pokriva sve troškove (učešće na seminaru, smeštaj i hrana) uključujući i troškove putovanja u iznosu do 100 evra. Rok za aplikacije za stipendiju je 25. jul 2014.

Informacije o uslovima prijavljivanja, kao i sve druge informacije u vezi sa školom, možete pronaći na sajtu BIRN-a.

Za više informacija o agendi škole, predavačima i uslovima prijavljivanja, posetite sajt BIRN Summer school ili kontaktirajte Jelenu Ćosić (e-mail: jejelena.cosic@birn.eu.com, office: +381 11 40 30 314, Twitter: @BIRNschool Facebook: birnsummerschool).

Print Friendly, PDF & Email