OTKAZANO!!!! Tribina: “Žene u politici – od kvota do stvarne snage”

Akademija ženskog liderstva (AŽL) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozivaju Vas da u četvrtak, 22. maja 2014. u 19 časova prisustvujete tribini: "Žene u politici - od kvota do stvarne snage – Prilog rodnoj analizi medijskog izveštavanja o ženama u politici".

19. May 2014

Reading Time: < 1 minute

OTKAZANO!!!! Akademija ženskog liderstva (AŽL) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozivaju Vas da u četvrtak, 22. maja 2014. prisustvujete tribini: “Žene u politici – od kvota do stvarne snage – Prilog rodnoj analizi medijskog izveštavanja o ženama u politici”.

Na tribini će kao uvodničarke nastupiti istraživačice i novinarke: Dubravka Valić Nedeljković, Višnja Baćanović i Dijana Subotički.

Gosti/gošće tribine biće: osnivač Građanskih inicijativa Miljenko Dereta, poslanice Skupštine APV i Skupštine RS Maja Sedlarević (LSV), Gordana Čomić (DS), Elvira Kovač (SVM), Dubravka Filipovski (Nova Srbija) i poslanik u Skupštini RS Vladimir Pavićević (Nova stranka).

Moderatorka razgovora biće Marija Srdić (AŽL).

Na tribini će biti predstavljeni rezultati rodne analize medijskih sadržaja u predizbornoj kampanji za republičke izbore 2014. godine, osvetljena pozicija žena unutar političkih partija i njihova realna snaga u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, analiziran aktuelni institucionalni okvir kojim se obezbeđuje ravnopravno učešće žena i muškaraca u javnim poslovima kao i medijsko izveštavanja o ovim važnim društvenim pitanjima.

Tribina će se održati u Medija centru NDNV (Zmaj Jovina 3/1), 22. maja (četvrtak), od 19 časova.

Print Friendly, PDF & Email