Odbačena tužba protiv Bečejskog mozaika

Viši sud u Novom Sadu odbacio je danas tužbu za uvredu i klevetu koju je protiv lista "Bečejski mozaik" podnela sekretarka Udruženja gorana iz Bečeja Marija Miković.

20. May 2014

Reading Time: < 1 minute

Viši sud u Novom Sadu odbacio je danas tužbu za uvredu i klevetu koju je protiv lista “Bečejski mozaik” podnela sekretarka Udruženja gorana iz Bečeja Marija Miković.

Sudija Jasmina Alargić navela je na današnjem ročištu da se tužba odbija kao neosnovana, jer je sud procenio da “Bečejski mozaik” nije povredio odredbe Zakona o informisanju. Ona je naložila tužilji da “Bečejskom mozaiku” nadoknadi troškove postupka u ukupnom iznosu od 95.650 dinara.

Tužilja Marija Miković ima pravo na žalbu na ovu presudu.

Mikovićeva je tužila “Bečejski mozaik” zbog objavljivanja pisma u kojem je čitalac kritikovao rad i aktivnosti u Goranskom parku u Bečeju, koji je dat na upravljanje i održavanje Udruženju gorana.

U tom pismu čitalac je izneo lični stav o seči drveća i rastinja u Goranskom parku februara 2013. godine.

Savet za štampu je u odluci od 27. februara jednoglasno zaključio da je u istom broju list omogućio i tužilji da na istoj stranici iznese svoje viđenje slučaja, te da list nije prekršio Kodeks novinara Srbije.

Tok suđenja su prtili predstavnici udruženja novinara iz Beograda i Novog Sada, a ranijim ročištima prisustvovali su i predstavnici OEBS-a.

Beta

Print Friendly, PDF & Email