NUNS protestuje zbog premeštanja Srđana Škora iz Novosti u Sport

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava nezadovoljstvo što je Srđan Škoro, doskorašnji šef deska „Večernjih novosti“, premešten u dnevni list „Sport“.

21. May 2014

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava nezadovoljstvo što je Srđan Škoro, doskorašnji šef deska „Večernjih novosti“, premešten u dnevni list „Sport“.

Bez obzira na činjenicu da je imenovan za pomoćnika glavnog i odgovornog urednika „Sporta“, i objašnjenja da se radi o „potrebi procesa i organizacije rada“, NUNS smatra da se na ovaj način Srđan Škoro degradira, i profesionalno i moralno.

Škoro je u „Novostima“, svoj radni vek proveo na raznim radnim mestima, koja, međutim, nisu imala dodirne tačke sa sportom. Nije jasno, zbog toga, šta je opredelilo Ratka Dmitrovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika, da povuče ovakav potez, osim ako se ne radi, kako sam Škoro kaže, o nameri da se „pokaže kolegama šta ih čeka ukoliko budu mislili svojom glavom i radili po sopstvenoj savesti“.

Kako navodi Škoro, „Sport“ je pred gašenjem, a među kolegama u „Večernjim novostima“ vlada uverenje da se u ovaj list odlazi po kazni.

NUNS poziva Ratka Dmitrovića da još jednom razmisli o svojoj odluci i rasporedi Srđana Škora na radno mesto u skladu sa njegovim profesionalnim iskustvom i sposobnostima.

Srđan Škoro je sa mesta šefa deska smenjen 9. maja, nakon gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a. Tom prilikom, on je izrekao niz kritičkih primedbi na račun sastava nove Vlade Srbije. Ratko Dmitrović, direktor i glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“, je smenu obrazložio nezadovoljstvom zbog načina na koji je Škoro obavljao ovaj posao.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 21. maja 2014.

Print Friendly, PDF & Email