Tribina: “Vojvodina: zatvoreno ili otvoreno društvo”

Tribina se organizuje povodom izlaska iz štampe zbornika radova "Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013." u izdanju Centra za interkulturalnu komunikaciju i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo – Srbija.

03. Feb 2014

Reading Time: < 1 minute

Centar za interkulturalnu komunikaciju (CINK) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) imaju čast da vas pozovu na tribinu

Vojvodina: zatvoreno ili otvoreno društvo

Četvrtak, 6. februar 2014. godine
Medija centar Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad
Početak: 19 časova

Na tribini će govoriti:
Jadranka Jelinčić, izvršna direktorka Fodacije za otvoreno društvo
Alekandra Đurić-Bosnić, urednica zbornika “Zatvoreno-otvoreno”
Teofil Pančić, novinski pisac
Dinko Gruhonjić, novinar
Nedim Sejdinović, novinar

Tribina se organizuje povodom izlaska iz štampe zbornika radova “Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013.” u izdanju Centra za interkulturalnu komunikaciju i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo – Srbija.

U zborniku radova “Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013.” autori pokušavaju da daju odgovor na pitanje u kojoj meri je Vojvodina u periodu posle tzv. demokratskih promena postala otvoreno i interkulturalno društvo, a u kojoj meri je, posebno pod uticajem trauma iz devedesetih godina prošlog veka i dominacije nacionalizma, postalo društvo nekomunikativnih entiteta. Da li je Vojvodina razbijeno ogledalo u čijem odrazu svako vidi lik koji mu odgovara, odnosno da li Vojvodina ima budućnost ukoliko njen identitet nije garant otvorenosti i novog horizonta slobode? Ovo su samo neka od pitanja o kojima će biti reč na našoj tribini.

Pozivamo vas da budete sa nama.

Srdačan pozdrav,
CINK i NDNV

Print Friendly, PDF & Email