Konkurs podrške lokalnim medijima Slavko Ćuruvija fondacije – „O čemu Srbija ćuti?“

Slavko Ćuruvija fondacija (SCF) raspisala je konkurs podrške lokalnim televizijama i radio stanicama „O čemu Srbija ćuti?“ koji ima za cilj da se ohrabre lokalni mediji kako bi progovorili o stvarima važnim za građane i lokalnu zajednicu i delovali kao kontrola lokalnih vlasti.

12. Feb 2014

Reading Time: 2 minutes

scf-logo-mala1Beograd, (12. februar 2014.) – Slavko Ćuruvija fondacija (SCF) raspisala je konkurs podrške lokalnim televizijama i radio stanicama „O čemu Srbija ćuti?“ koji ima za cilj da se ohrabre lokalni mediji kako bi progovorili o stvarima važnim za građane i lokalnu zajednicu i delovali kao kontrola lokalnih vlasti.

Podržavajući medije koji su spremni da to to učine SCF namerava da stvori mrežu kvalitetnih lokalnih medija koji će pokretati društveno odgovorne teme, medija koji su spremni da animiraju lokalnu zajednicu i koji su spremni da osnaže i podrže aktiviste i građane u lokalnim sredinama koji rade na uspostavljanju demokratske i evropske tradicije u Srbiji.

Komisija Slavko Ćuruvija fondacije koja će odlučivati o prispelim aplikacijama, a na osnovu prijavnog formulara koji će mediji podneti, vodiće se sledećim kriterijuma:

  1. Da teme koje će biti obrađivane nisu do sada imale veliku medijsku zastupljenost.
  2. Predložene teme treba da se bave problemima lokalnih zajednica kroz primere kako građani mogu da pomognu u rešavanju problema kao demokratska kontrola lokalnih vlasti.
  3. Treba da preispituju rad lokalnih vlasti i na taj način doprinose jačanju uloge lokalnih medija kao kontrolora vlasti na lokalnom i regionalnom nivou.

Više informacija o konkursu za podršku lokalnim televizijama i radio stanicama Slavko Ćuruvija fondacije možete preuzeti na web adresi: http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/konkursi

Konkurs je otvoren do 7. marta 2014. godine a odluka o tome koji su mediji dobili podršku biće saopštena na zvaničnom obeležavanju početka rada fondacije, 27. marta 2014. godine.

Slavko Ćuruvija fondaciju (SCF) pokrenuli su Jelena i Rade Ćuruvija, ćerka i sin Slavka Ćuruvije. Uz pomoć prijatelja iz nevladinog sektora Srbije i podršku Fondacije Braće Rokfeler iz Njujorka u novembru 2013. godine fondacija je počela sa radom. Ciljevi fondacije su unapređenje kvaliteta novinarstva u Srbiji, podrška lokalnim medijima, podrška istraživačkom novinarstvu, kao i rad sa mladima koji ulaze u svet novinarstva.

Print Friendly, PDF & Email