Gordana Predić u Komitetu Saveta Evrope za zaštitu novinara

Državna sekretarka Ministarstva kulture i informisanja Gordana Predić izabrana je u Strazburu za člana Komiteta Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara.

05. Feb 2014

Reading Time: < 1 minute

Gordana PredicDržavna sekretarka Ministarstva kulture i informisanja Gordana Predić izabrana je u Strazburu za člana Komiteta Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog ministarstva zadatak Komiteta je zaštita novinarstva, ali i novinara i drugih medijskih aktera, uzimajući u obzir tematske rasprave i odluke Komiteta ministra Saveta Evrope, kao i Akcioni plan Ujedinjenih Nacija o bezbednosti novinara.

Komitet za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara, koji ima 13 članova, razmotriće do kraja 2015. izazove s kojima se suočavaju novinarstvo i novinari, imajući u vidu rezolucije beogradske Konferencije ministara Saveta Evrope odgovornih za medije i informaciono društvo.

Gordana Predić je do sada u Ministarstvu kulture i informisanja bila zadužena za organizaciju konferencije ministara Saveta Evrope, održane u Beogradu 7. i 8. novembra 2013, a kojoj je bio cilj da ukaže na prepreke slobodi izražavanja i drugim fundamentalnim pravima i slobodama u svetlu izazova digitalnog doba.

Beogradska ministarska konferencija, kao i uspešan rad Komisije za istraživanje ubistva novinara, bitno su doprineli da Savet Evrope izabere predstavnika Srbije u Komitet za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara, navodi se na sajtu Ministarstva.

Izvor: Tanjug

Print Friendly, PDF & Email