Živa biblioteka – Gost-knjiga: Čovek koji živi sa hivom

Ponedeljak, 16. decembar 2013., od 18 do 20 časova

16. Dec 2013

Reading Time: 2 minutes

Scan1Ponedeljak, 16. decembar 2013., od 18 do 20 časova

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad

Kako je to živeti sa HIV-om?
Hteli ste da znate, a niste imali koga da pitate.
Pitajte osobu koja živi sa HIV-om.

Studirate žurnalistiku ili ste novinar/ka, a zanima vas kako izgleda život jedne osobe koja živi sa HIV-om. Pozivamo vas da dođete u Zmaj Jovinu 3/I. Udruženje prevent organizuje živu biblioteku u prostorijama NDNV-a 16. decembra sa početkom u 18 časova. Gost knjiga je Boris Kovačić, osoba koja živi sa HIV-om.

Živa biblioteka funkcioniše baš kao prava biblioteka gde čitaoci dolaze da pozajme “knjigu” na određeno vreme. Postoji jedna razlika: knjige u živoj biblioteci su ljudi, i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog. Knjige u Živoj biliboteci su ljudi koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa i koji su često žrtve diskiminacije, predrasuda i socijalne ekskluzije. U ovoj biblioteci, knjige ne samo da mogu da pričaju, već mogu i da odgovoraju na pitanja čitalaca, a mogu i da postavljaju pitanja i da uče.

Boris Kovačić, osnivač organizacije Stav plus iz Subotice dobitnik je ovogodišnje Nagrade za hrabrost “Ivan Radojičić”. Kovačić je, kako se navodi u saopštenju komisjie, nagrađen jer je svojom hrabraošću i požrtvovanim radom veoma doprineo razbijanju predrasuda o HIV-u i svojom hrabrošću i požrtvovanim radom veoma ddoprineo razbijanju predrasuda o HIV-u i AIDS-u, približavanju neinficiranih i inficiranih osoba, smanjenju stigme i diskriminacije, a pre svega, svojim primerom je mnogima dao nadu i volju za korak dalje ka boljem životu.

Print Friendly, PDF & Email