Prezentacija Kodeksa novinara Srbije na mađarskom, hrvatskom, slovačkom, rusinskom, rumunskom i romskom jeziku

Prezentacija će se održati u utorak 17. decembra u 11 časova u Novom Sadu, u sali Medija centra Vojvodine (NDNV), Zmaj Jovina 3/I.

16. Dec 2013

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozivaju na prezentaciju Kodeksa novinara Srbije na mađarskom, hrvatskom, slovačkom, rusinskom, rumunskom i romskom jeziku koja će se održati u utorak 17. decembra u 11 časova u Novom Sadu, u sali Medija centra Vojvodine (NDNV), Zmaj Jovina 3/I.

Moderni medijski trendovi utiču ne samo na način prikupljanja vesti, njihovu evaluaciju i disemenaciju, već i na pojavljivanje novih dilema, istraživanja i razmišljanja. Zbog toga su NUNS i UNS, u saradnji sa Agencijom za antikorupciju, dopunili postojeći Kodeks novinara Srbije odredbama o antikorupciji i sukobu interesa.

Sa ciljem da Kodeks novinara Srbije učini dostupnim pripadnicima manjina u Srbiji, kako medijskim profesionalcima tako i medijskim konzumentima,  NUNS je u saradnji sa Ministarstvom kulture i Misijom OEBS  preveo novi Kodeks novinara Srbije na albanski, bosanski, bugarski, mađarski, romski, rumunski, rusinski, slovački i hrvatski jezik.

Sekretarijat NUNS-a

Print Friendly, PDF & Email